Reunió per impulsar a l’abril el Dia Internacional de l’Art al Pla de l’Estany

El Dia Internacional de l’Art és un esdeveniment que se celebra tots els 15 d’abril, data de naixement de Leonardo da Vinci, i que es du a terme des del 2012. Si enguany, es vol commemorar el cap de setmana abans (12 i 13 d’abril) per tal d’amplificar el ressó de la proposta, ja que el 15 d’escau en dimarts, dia feiner. A Catalunya només s’ha celebrat a Girona -des de l’any passat- i, enguany, diferents ens del Pla de l’Estany ens hem reunit per desenvolupar aquesta efemèride a la nostra comarca. Per tal de posa en marxa aquesta acció, la Fundació Lluís Coromina, a l’edifici El Puntal va celebrar una reunió amb un trentena de representats del sector públic i privat, creadors, historiadors, arquitectes, dissenyadors… i es van marcar diferents línies de treball de les quals en destaquen la següents:

Una acció performativa a l’espai pública que sota el títol de “El REC NOU” posarà de manifest tres punts: la importància de l’aigua a nivell local i global, la importància estratègica de vincular la Banyoles “interior” amb la Banyoles de l’Estany i la importància de l’art i la creació com a mecanisme per fer reflexionar ètica i estèticament a les societats. Aquesta acció esdevindrà col·laborativa, s’hi podrà apuntar tothom, una via catalana cultural on la gent s’haurà d’anar passant l’aigua mitjançant una gallega i simbòlicament es portarà l’aigua des del Monestir de Sant Esteve, passant per espais com la Llotja el Tint i l’Espai Eat Art-Vilà fins a l’Estany. La durada serà de les 11 del matí i fins a les 2 del migdia aproximadament. A la finalització es farà una trobada de germanor entre tots els col·laboradors. Tot l’esdeveniment serà filmat i fotografiat per posteriorment fer-ne una exposició que serveixi per reflexionar sobre “la unificació” de les dues Banyoles. Així mateix, ja que quotidianament hem extret recursos de l’estany, amb aquesta acció fem un reconeixement simbòlic a aquest important ecosistema i li tornem l’aigua que ens és font de vida i coneixement.

Per altra banda, l’obertura de tallers, enguany, s’ha reservat de fer-lo exclussivament al de l’activista, pintor, cartellista i fotògraf Carles Fontserè a Porqueres, en clau d’homenatge i de reconeixement d’aquest creador de primer ordre.

Així mateix, l’oferta es completerà amb una sèrie de dinàmiques infantils adreçades a escolars.

http://iaaworldartday.com

ImatgeImatge

Anuncis
This entry was published on febrer 1, 2014 at 9:24 am and is filed under Programa expositiu. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: